AB en fazla atık ham madde ihracatını Türkiye'ye yaptı

AB en fazla atık ham madde ihracatını Türkiye'ye yaptı

Avrupa Birliği'nin (AB) 2018 yılında en fazla atık ham madde ihracatını Türkiye'ye yaptığı ve söz konusu ihracatın son 14 yılda yaklaşık üç kat arttığı bildirildi.

Avrupa Birliği'nin (AB) 2018'de en fazla geri dönüştürülebilir atık ham madde ihraç ettiği ülke Türkiye oldu.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptığı geri dönüştürülebilir ham madde ihracatı son 14 yılda yaklaşık üç kat artırarak toplam 12,8 milyon tona ulaştı. Bu ihracatın toplam değeri ise yaklaşık 4,5 milyar euroyu buldu.

Türkiye'den sonra en fazla ihracatın yapıldığı ülkeler, 5,1 milyon ton atık ham madde alan Çin ve 4,6 milyon ton atık alan Hindistan oldu.

Geri dönüştürülebilir atık ham madde nedir?

Geri dönüştürülebilir atık madde özellikle endüstriyel üretimlerde artan ve tekrar kullanılmaya elverişli atık maddelere verilen isimdir. Bu maddeler plastik, kağıt ve metaller olarak üç ana kategoriye ayrılabilir.

Avrupa Birliği istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre bu maddeleri kendi iç piyasasında değerlendiremeyen AB son 10 yıldır her sene en az 30 milyon ton atık ham madde ihraç ediyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.