ABD Gazze'de ateşkese varılamamasıyla ilgili Hamas'ı suçladı

ABD Gazze'de ateşkese varılamamasıyla ilgili Hamas'ı suçladı

Blinken Herzog'a "Bu çapraz ateşte acı çeken insanlara da odaklanmalıyız" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Çarşamba günü İsrail yönetimiyle görüşmelere başlarken Hamas'a ateşkes anlaşmasını kabul etmesi için yaptığı çağrıları yineledi.

Blinken İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldiği görüşmede, "Bu zor zamanlarda bile rehineleri eve getirecek bir ateşkes sağlamaya ve bunu hemen yapmaya kararlıyız. Bunun başarılamamasının tek nedeni Hamas'tır" diye konuştu.

Hamas, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını geçici olarak durdurması ve 7 Ekim'de ele geçirilen rehineler karşılığında Filistinli tutukluları serbest bırakması teklifine yanıt vermeye hazırlanıyor.

Blinken ziyareti sırasında, Birleşmiş Milletler'in İsrail'in kuşatması nedeniyle ciddi gıda kıtlığı yaşanacağı uyarısında bulunduğu Gazze Şeridi'ne yardımların arttırılması için de çaba sarf edecek.

Çarşamba günü Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelecek ve İsrail'in kısa süre önce yardım için yeniden açtığı Gazze yakınlarındaki Aşdod limanı da dahil olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

Blinken Herzog'a "Bu çapraz ateşte acı çeken insanlara da odaklanmalıyız" dedi.

Salı günü Blinken, İsrail ile Gazze arasında yeni açılan Erez sınır kapısına giden Ürdünlü bir yardım konvoyunu uğurladı.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.