ABD Genelkurmay Başkanı: Fas Afrika kıtasındaki önemli bir müttefikimiz

ABD Genelkurmay Başkanı: Fas Afrika kıtasındaki önemli bir müttefikimiz

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Fas'ın ülkesinin Afrika kıtasındaki önemli müttefiklerinden biri olduğunu söyledi.

(Fotoğraf: Twitter / US Embassy Morocco)

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Fas'a yaptığı ziyarette bu ülkenin Savunma Bakanı Abdullatif Ludeyi ile görüşmelerde bulundu.

Milley, Ludeyi ile Fas'ın başkenti Rabat'ta gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından yaptığı basın açıklamasında, Kuzey Afrika ülkesi Fas'ın ABD'nin büyük bir müttefiki ve ortağı olduğunu söyledi.

Fas'ın kıtada istikrarlı bir şekilde varlığını sürdürdüğü ifade eden Milley, Fas'ın ABD için yalnızca bölgede değil ayrıca tüm Afrika kıtasında önemli bir ortak ve güçlü bir müttefik olarak görüldüğünü vurguladı.

ABD Genelkurmay Başkanı Milley, iki ülkenin iki yüz yıldır sahip olduğu derin ilişkilerin altını çizerek, ülkesinin Fas ile bu ilişkileri daha da pekiştirmek ve genişletmek istediğini aktardı.

Öte yandan Milley ve Fas Savunma Bakanı Ludeyi, iki ülkenin ordusu arasındaki iş birliğini ve stratejik ortaklığı daha da güçlendirmeye yönelik istekliliklerini yineledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.