ABD İran'a yönelik saldırıda İsrail ile birlikte olmayacağını açıkladı

ABD İran'a yönelik saldırıda İsrail ile birlikte olmayacağını açıkladı

İran tarafından fırlatılan füze ve insansız hava araçlarının tamamına yakını İsrail hava sahasına girmeden engellenmişti.

CNN ve Wall Street Journal tarafından Pazar günü yayınlanan haberlere göre ABD Başkanı Joe Biden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ABD'nin İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir karşı saldırısına katılmayacağını söyledi.

İran, İsrail'in 1 Nisan'da İran'ın Suriye konsolosluğuna düzenlediği saldırıya karşılık olarak Cumartesi gecesi İsrail'e yüzlerce insansız hava aracı ve füze fırlattı.

İran'ın 300'den fazla insansız hava aracı ile balistik ve seyir füzeleriyle düzenlediği saldırıda 12 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Öte yandan İran tarafından fırlatılan füze ve insansız hava araçlarının tamamına yakını İsrail hava sahasına girmeden engellendi.

CNN ve Wall Street Journal'ın haberine göre Cumartesi günü geç saatlerde Netanyahu ile görüşen Biden, daha fazla karşılık vermenin gereksiz olduğunu söyledi ve üst düzey ABD'li yetkililer de mevkidaşlarına ABD'nin İran'a karşı saldırgan bir karşılık vermeyeceğini söyledi.

Beyaz Saray'ın en üst düzey ulusal güvenlik sözcüsü John Kirby Pazar günü ABC'nin "This Week" programına verdiği demeçte ABD'nin İsrail'in kendisini savunmasına yardım etmeye devam edeceğini ancak İran ile savaş istemediğini söyledi.

"Bölgede gerilimin tırmanmasını istemiyoruz. Daha geniş bir çatışma istemiyoruz" dedi Kirby.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.