ABD: IŞİD'in Suriye liderini öldürdük

ABD: IŞİD'in Suriye liderini öldürdük

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği bir hava saldırısında IŞİD'in Suriye lideri olduğu öne sürülen Mahir el Agal'ın öldüğü açıklandı.

Üst düzey ABD'li yetkililer tarafından yapılan açıklamada IŞİD'in Suriye'deki yapılanmasının lideri olduğu öne sürülen bir kişinin dün ülkenin kuzeyinde gerçekleştirilen SİHA saldırısında öldürüldüğü ifade edildi.

Suriye'nin kuzeybatısındaki gerçekleştirildiği açıklanan saldırıda ölen kişinin isminin Mahir el Agal olduğu kaydedildi. El Agal'in yanındaki bir kişinin ise saldırıda ağır yaralandığı belirtildi.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynaklar Afrin'in Cinderes bölgesi yakınlarında motosiklet ile seyir halindeki bir kişinin hedef alındığını aktarmışlardı.

ABD Başkanı Joe Biden, olaya dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kilit ismin operasyon sonucu etkisiz hale getirilmesi IŞİD'in bölgedeki planlarını, kaynaklarını ve operasyon düzenleme kabiliyetlerini önemli derecede azalttı."

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı ise öldürülen ismin IŞİD'in en üst düzey 5 isminden biri olduğunu öne sürdü.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.