"ABD İsrail'in Refah'a saldırmasına yeşil ışık yaktı"

"ABD İsrail'in Refah'a saldırmasına yeşil ışık yaktı"

Joe Biden yönetiminin İsrail'in Gazze Şeridi güneyindeki Refah'a saldırı konusunda İsrail'e örtülü bir onay verdiği ifade edildi.

ABD'nin İsrail'e Mısır sınırındaki Refah'a saldırı konusunda yeşil ışık yaktığı ifade edildi.

Filistin Ulusal İnisiyatifi Genel Sekreteri Mustafa Bergusi Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada Biden'ın İsrail'i "bölge sakinlerini koruyacak bir plan olmadan saldırı başlatmaması konusunda" uyarmasının, askeri harekata fiili destek anlamına geldiğini belirtti.

Buna göre Biden saldırının başlatılmasına itirazlarının olmadığını, yalnızca iyi planlanmış bir saldırı istediklerini belirtmiş oldu.

"Refah'ın Gazze'de tamamen yok edilmemiş tek bölge" olduğunu belirten Bergusi, "İsrail, Filistin nüfusunu Mısır'a tehcir etme planından asla vazgeçmedi. ABD Başkanı'nın buna karşı çıkması gerekirdi. Ama karşı çıkmadı." ifadelerini kullandı.

Netanyahu ile Biden'ın görüşmesinin ardından İsrail, Refah'ta "İsrailli iki rehineyi kurtarmayı" gerekçe göstererek ağır bir saldırı başlattı. Saldırıda iki rehine geri alınırken, İsrail'in sivil alanları bombalaması sonucu 100'ün üzerinde sivil katledildi.

İsrail'in bölgedeki "rehineleri kurtarma" söyleminin, rehinelerin Refah'ta bulunduğuna dair bir algı oluşturma ve bölgeye yönelik saldırıyı meşrulaştırma amacı taşıdığı kaydediliyor.

Daha önce de İsrail rehinelerin ve Hamas liderlerinin Han Yunus'ta olduğunu ileri sürmüş, bu bölgedeki sivil alanlara saldırı başlatmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.