ABD OPEC kararı sonrası Arap Yarımadası'ndan askerlerini çekiyor mu?

ABD OPEC kararı sonrası Arap Yarımadası'ndan askerlerini çekiyor mu?

ABD Kongresindeki Demokratlar, Suudi Arabistan ve BAE'de petrol sahalarının güvenliğini sağlayan ABD'li askerlerin geri çekilmesi için bir yasa tasarısı sundu.

OPEC+ ülkelerinin kasım ayından itibaren günlük 2 milyon varillik üretim kesintisi kararı sonrası Amerika Birleşik Devletleri Kongresi içerisinde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne karşı önlem alınması gerektiği tartışması gündeme geldi.

Bu kapsamda ABD Kongresi mensupları Başkan Joe Biden'a yaptıkları çağrıda, kararlarından dönmeleri amacıyla Suudi Arabistan ve BAE'ye baskı uygulanmasını istedi.

Son olarak Demokratlar, Suudi Arabistan ve BAE'de yer alan ABD'li askerlerin geri çekilmesi için bir yasa tasarısı sundu.

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki 3 Demokrat isim Tom Malinowski, Sean Casten ve Susan Wild yaptıkları açıklamada her iki ülkenin de güvenliklerinin sağlanması konusunda ABD askeri varlığına ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

Üçlü ayrıca söz konusu OPEC'in petrol üretimi kesintisi kararının "ABD'ye karşı düşmanca bir eylem olduğunu ve kararın Ukrayna'ya karşı savaşında Rusya'ya hizmet ettiğini" söyledi.

ABD'li 3 Demokrat açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Esasen bizim aleyhimize etkin bir şekilde çalışan ülkelere Amerikan askerlerinin ve mühendislerinin birtakım hizmetler vermesinde geçerli sebepler görmüyoruz. Şayet, Suudi Arabistan ve BAE'nin Putin'e ihtiyacı varsa, öyleyse onun kendilerinin güvenliğini sağlamasını talep etmeliler."

ABD Kongresi'ndeki demokratlar petrol kesintilerinin Putin'i güçlendireceğini düşünüyor.

Bu kapsamda Demokratlar, her iki ülkenin başını çektiği örgütün kararı sonrasında Suudi Arabistan ve BAE ile ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.