ABD Temsilciler Meclisi Başkanı: İsrail'e destek olmamız Tanrı'nın emri

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı: İsrail'e destek olmamız Tanrı'nın emri

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, İsrail'e destek olmanın "Tanrı'nın emir olduğunu" ileri sürdü.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson 18 Nisan Perşembe günü Newsmax TV'nin "The Record" programında açıklamalarda bulundu.

Johnson, "İsrail'e destek olmanın Tanrı'nın emri olduğunu" savundu.

ABD'nin İsrail'e yardım ulaştırdığı dış yardım tasarısının gerekli olduğunu dile getiren Johnson "çünkü İncil İsrail'in yanında durmamızı öğütlüyor" ifadesini kullandı.

Johnson sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar gerçekten çok önemli şeyler. Bu Amerikan halkının değerli bir hazinesidir. İsrail kritik bir müttefikimiz ve sanırım çoğu insan bu fonun gerekliliğini anlıyor. Onlar kendi varlıkları için savaşıyorlar. Orta Doğu'daki tek istikrarlı demokrasi onlar. Tabii ki inançlı olanlarımız için İsrail'in yanında durmak İncil'den kaynaklanan bir öğüttür. Biz onların yanında duracağız ve onlar galip gelecekler.

Bu önemli, çok önemli bir sembolik jest ve Demir Kubbe gibi stoklarının yenilenmesi için çok önemli bir adım. İran'ın son saldırısında tüm o insansız hava araçlarını ve füzeleri düşürmelerinin nedeni bizim bu konuda yardımcı olmamızdı. Amerikan halkının bunun önemini anladığını düşünüyorum ancak sizin de belirttiğiniz gibi bu konuda hesap verebilir olmamız gerekiyor."

Johnson, birkaç gün önce yaptığı benzer bir açıklamada da şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hepinizin bildiği bir şeyi ifade edeceğim. Bu kritik anda ABD, İsrail için sarsılmaz bir güç ve destek göstermelidir. Tüm dünyanın İsrail'in yalnız olmadığını ve Tanrı'nın İsrail'i kutsayan ulusu kutsayacağını anladığından emin olmalıyız. Bunun bizim rolümüz olduğunu anlıyoruz. Bu aynı zamanda İncil'deki öğüttür. Bu bizim için bir inanç meselesidir. Aynı zamanda harika bir dış politikadır."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.