ABD ve Batılı müttefiklerinden İsrail'e toplu destek: "Kendini savunma hakkı var"

ABD ve Batılı müttefiklerinden İsrail'e toplu destek: "Kendini savunma hakkı var"

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere liderleri İsrail'e destek için ortak açıklama yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere liderleri yaptıkları ortak açıklamada İsrail'e desteklerini bildirdi.

22 Ekim Pazar günü yayınlanan açıklamada liderler İsrail'e ve İsrail'in kendini savunma hakkına verdikleri desteğin altını çizerken, İsrail'i uluslararası insancıl hukuka uymaya ve sivilleri korumaya çağırdı.

Devam eden çatışmalarla ilgili olarak yapılan çevrimiçi toplantının ardından yayınlanan ortak açıklamada liderler, Hamas'ın iki rehineyi serbest bırakmasını memnuniyetle karşılarken, kalan tüm rehinelerin de derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Açıklamada ABD Başkanı Joe Biden, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bölgedeki vatandaşlarını ve özellikle Gazze'yi terk etmek isteyenleri desteklemek için çalışma sözü verdi.

İlk yardım konvoylarının Gazze'ye ulaşmasını memnuniyetle karşılayan taraflar, Gazze'deki 2.2 milyon insanın gıda, su, tıbbi bakım ve diğer insani yardımlara "sürekli ve güvenli erişimini" sağlamak üzere bölgesel ortaklarla birlikte çalışmaya devam etme taahhüdünde bulundu.

Ayrıca "çatışmanın yayılmasını önlemek, Orta Doğu'da istikrarı korumak ve siyasi bir çözüm ve kalıcı bir barış için çalışmak" amacıyla bölgedeki kilit ortaklar da dâhil olmak üzere yakın diplomatik koordinasyonu sürdürme konusunda mutabık kaldılar.

ABD ve Batılı müttefiklerinin İsrail'e destek açıklaması, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde gerçekleştirildi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum