ABD ve İngiltere Yemen'de Husileri vurdu

ABD ve İngiltere Yemen'de Husileri vurdu

ABD ve İngiltere'nin Yemen'de İran destekli Husilere yönelik saldırılar düzenlediği bildirildi.

ABD ve İngiltere orduları gece saatlerinde Yemen'de Husilere ait birçok noktaya saldırılar düzenledi.

Saldırılar İran destekli Husilerin bölgedeki deniz ticaretini hedef alan saldırılarının ardından geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırının "Husilerin Kızıldeniz'deki uluslararası deniz araçlarına yönelik saldırılarına doğrudan yanıt olarak" düzenlendiğini açıkladı.

ABD ve İngiltere'nin düzenlediği saldırılar Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın desteğiyle gerçekleştirildi.

ABD'nin Orta Doğu'daki 9. Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alex Grynkewich tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD ve koalisyon güçleri "komuta ve kontrol merkezleri, mühimmat depoları, fırlatma sistemleri, üretim tesisleri ve hava savunma radar sistemleri de dahil olmak üzere, 16 ayrı konumda 60'tan fazla hedefe saldırılar düzenledi." Saldırılarda "çeşitli tiplerde 100'den fazla hassas güdümlü mühimmat kullanıldı."

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre başkent Sana, Husilerin merkezlerinden Sada, Zemar ve liman şehri Hudeyde'de patlamalar yaşandı.

Öte yandan Hizbullah ve İran saldırıları kınadı.

Husiler de saldırının hiçbir meşru sebebinin olmadığını belirtirken, İsrail'e giden gemileri hedef almayı sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.