ABD'den Gazze'de katliam yapan İsrail'e 17 milyar dolarlık askeri yardım

ABD'den Gazze'de katliam yapan İsrail'e 17 milyar dolarlık askeri yardım

ABD Temsilciler Meclisi İsrail'e 17 milyar dolarlık askeri yardımı onayladı.

ABD Temsilciler Meclisi Cumartesi günü Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a güvenlik yardımı sağlayan 95 milyar dolarlık bir paketi kabul etti.

Paket kapsamında İsrail'e 17 milyar dolar askeri yardım verilecek. Ayrıca Gazze'nin yanı sıra savaştan zarar gören diğer bölgelerdeki insanlara insani yardım sağlamak için 9 milyar dolar ayrılacak.

Senato'nun, Temsilciler Meclisi'nde onaylanan tasarıyı önümüzdeki hafta kabul etmesi ve yasalaşması için Biden'a göndermesi bekleniyor.

İsrail'e yapılacak yardımın 5.2 milyar doları İsrail'in füze ve roket savunma sisteminin yenilenmesi ve genişletilmesine, 3.5 milyar doları gelişmiş silah sistemlerinin satın alınmasına, 1 milyar doları silah üretiminin artırılmasına, 4.4 milyar doları İsrail'e sağlanan diğer savunma malzemeleri ve hizmetlerine, 2.4 milyar doları ise Gazze savaşı sırasında ABD'nin bölgedeki operasyonlarına harcanacak.

Tasarı kapsamında ayrıca Filistinli mültecilere destek sağlayan UNRWA'ya fon aktarılmasını da yasaklıyor.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Temsilciler Meclisi'nin yardımı onaylamasının "İsrail'in düşmanlarına güçlü bir mesaj gönderdiğini" söyledi. Başbakan Benjamin Netanyahu ise tasarının "Batı medeniyetini savunduğunu" ifade ederek ABD'ye teşekkür etti.

ABD, Gazze'de katliama devam eden İsrail'in en büyük askeri, siyasi ve iktisadi destekçisi konumunda.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.