ABD'den İsrail'e tavsiye: "Ilımlı Filistinlilerle birlikte çalışın"

ABD'den İsrail'e tavsiye: "Ilımlı Filistinlilerle birlikte çalışın"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'e "ılımlı Filistinlilerle birlikte çalışma" çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Salı günü İsrail'de temaslarda bulundu.

Blinken İsrail'e savaş sonrasında "ılımlı Filistinliler ve komşu ülkelerle birlikte çalışma" çağrısında bulundu. Bölgenin yeniden inşası ve yönetimine ancak "Filistin devletine giden bir yol" olması halinde yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

Üst düzey İsrailli liderlerle görüştükten sonra bir basın toplantısı düzenleyen Blinken, İsrail'in "Filistinlilerin kendi kendilerini etkin bir şekilde yönetme kabiliyetlerinin altını oyan adımlar atmaktan vazgeçmesi gerektiğini" ifade etti.

İki devletli çözüm vurgusu yapan Blinken "yerleşimci şiddeti, yerleşimlerin genişletilmesi, ev yıkımları ve tahliyeler İsrail'in kalıcı barış ve güvenliğe ulaşmasını kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyor." şeklinde konuştu.

ABD, Gazze'de savaşın ardından Batı Şeria'dakine benzer bir Filistin yönetimi kurulmasını istiyor.

Öte yandan Blinken Suudi Arabistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'nin savaş sona erdiğinde Gazze'nin yeniden inşası ve yönetimi için planlama yapmaya başlamayı kabul ettiklerini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum