ABD'nin Suudi Arabistan-İsrail normalleşmesi için girişimleri sürüyor

ABD'nin Suudi Arabistan-İsrail normalleşmesi için girişimleri sürüyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda görüşme yapmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde ilerleme kaydedilmesi için yaptığı baskılar çerçevesinde Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmek üzere bu hafta Suudi Arabistan'a gidecek.

7 Ekim sonrası askıya alınan normalleşme süreci geçtiğimiz aylarda yeniden başlamıştı.

ABD'li bir yetkili Sullivan'ın veliaht prensle görüşerek konuyu gözden geçirmeyi planladığını ancak önemli bir gelişme beklemediğini söyledi.

İkinci bir ABD'li yetkili ise Sullivan'ın bir dizi konuda geniş çaplı istişarelerde bulunacağını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken 21 Mart'ta yaptığı açıklamada ABD ve Suudi Arabistan'ın normalleşme görüşmelerinde "iyi ilerleme kaydettiğini" söylemişti.

Normalleşme anlaşmasının bir parçası olarak Suudi Arabistan Washington ile karşılıklı bir savunma anlaşması yapmak ve sivil nükleer programı için ABD'nin desteğini almak istiyor.

Suudi Arabistan ayrıca bir Filistin devletinin kurulmasını da şart koşuyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.