Abdulkadir Selvi: Erdoğan’a tuzak kurulmak isteniyor

Abdulkadir Selvi: Erdoğan’a tuzak kurulmak isteniyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti dışında hazırlanan planlar olduğunu belirterek 'Bu formulün amacı Erdoğan ile AK Parti'yi birbirinden ayırmak' diye yazdı.

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "Erdoğan'a tuzak kurulmak isteniyor" başlığıyla yayımlanan yazısında AK Parti dışında hazırlanan planlar olduğunu belirterek "Bu formulün amacı Erdoğan ile AK Parti'yi birbirinden ayırmak" ifadelerine yer verdi.

Selvi'nin yazısından:

23 Haziran’dan sonra Cumhurbaşkanı ile parti genel başkanının ayrılması yönünde tezler ileri sürülmeye başlandı. Sistem tartışmasına girme düşüncesinde değilim. Aktarmak istediğim farklı bir plan. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı’nı bırakması formülünden söz ediyorum. 

Erdoğan’ın AK Parti ile irtibatının sadece üyelik düzeyinde devam etmesi öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda ne düşündüğünü bilmiyorum. AK Parti’de böyle bir çalışma söz konusu değil. Bu tür formüller daha çok Erdoğan ve AK Parti dışında pişiriliyor. Hadi bir adım daha ileri gideyim. Bu modelin temelinde Erdoğan ile AK Parti’yi birbirinden ayırmak yatıyor. Erdoğan ile AK Parti’yi birbirinden koparma tuzağı gibi görünüyor. Modelin adı, Erdoğan’sız AK Parti ya da AK Parti’siz Erdoğan... Erdoğan’sız bir AK Parti’nin ömrü ne olur, ondan emin değilim. Özal’sız ANAP, Demirel’siz DYP yaşamamıştı. 

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’na seçilince AK Parti’yi uzaktan yönetmeye çalıştı. Ancak Davutoğlu ve Binali Yıldırım modelleri tutmadı. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda karşısında Özal ile Demirel’in fotoğrafları duruyordu. Her ikisi de partisini istemediği isimlere kaptırmış iki liderdi. Cumhurbaşkanlığı’nı kazandılar ama partilerini kaybettiler. Erdoğan, siyasetten gelme bir lider olduğu için buna izin vermedi. Cumhurbaşkanlığı’nda onursal bir başkan konumuna düşmedi. Sonunda sistemi değiştirip partisinin başına geçti. Şimdi “Erdoğan genel başkanlığı bıraksın” önerisiyle partisiyle bağı koparılmak isteniyor.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.