Afganistan: ABD ülkemizi iktisadi olarak hedef alıyor

Afganistan: ABD ülkemizi iktisadi olarak hedef alıyor

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki, ABD'nin Afganistan'a uyguladığı yaptırımların mevcut durumda yönetimin faaliyetleri önünde engeller oluşturduğunu açıkladı.

Özbekistan'da devam eden "Afganistan: Güvenlik ve Ekonomik Kalkınma" konulu uluslararası Taşkent konferansında konuşan Muttaki, ABD yaptırımlarının yanı sıra Afganistan Merkez Bankası'na ait dondurulmuş rezervlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İslam Emirliği yönetiminin verdiği tüm taahhütleri yerine getirdiğini vurgulayan Muttaki, ABD'den de aynısını yapmasını isteyerek dondurduğu rezervleri serbest bırakmasını talep etti.

Muttaki "20 yıllık savaş ülkemizi bir hayli etkiledi. Bunun üstüne ABD ülkemizi ekonomik yaptırımlarla hedef aldı. Ülkemizde yoksulluk ana problemlerimizden biri." dedi.

Öte yandan Muttaki ABD ile ilişkilerin normalleşmesi için varlıkların serbest bırakılması meselesini öncelediklerini söyledi. Muttaki Taşkent konferansında basına yaptığı açıklamada, ABD'den varlıkları koşulsuz olarak serbest bırakması yönünde taleplerinin olduğunu açıkladı.

Afganistan'a ait bu tür bir fon dondurma eyleminin yalnızca ülkenin para akışını değil yönetimin halk üzerindeki faaliyetlerini de kısıtladığını savunan Muttaki, dünya ülkeleri ile karşılıklı saygı üzerine kurulu ilişkilere açık oldukların kaydetti.

Muttaki ayrıca istikrarı bozulan bir Afganistan'ın herkesin zararına olacağını vurguladı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.