Afganistan: Taliban yönetimi geniş çaplı atamalar gerçekleştirdi

Afganistan: Taliban yönetimi geniş çaplı atamalar gerçekleştirdi

Afganistan'da Taliban yönetimi geniş çaplı yeni atamalar gerçekleştirdi.

Afganistan'da Taliban yönetimi geniş çaplı yeni atamalar gerçekleştirdi.

15 Ağustos'ta yönetimi devralmasının ardından kısa bir süre sonra geçici kabinesini açıklayan Taliban yönetimi bir dizi yeni atama gerçekleştirdi.

Ülkenin 17 vilayetine yeni vali 15 livayete vali yardımcısı ve 10 vilayete emniyet müdürü ataması yapıldı.

Açıklama hareketin sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapıldı.

Öte yandan Afganistan'daki yeni yönetimin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Belh vilayetindeki 209. Şahin Kolordu Komutanlığının adının El Fetih, Kunduz'daki 217 Pamir Kolordu Komutanlığının adının Ömeri, Kandahar'daki 205. Atal Kolordu Komutanlığının adının El Bedir, Lagman vilayetindeki 201. Silab Kolordu Komutanlığının adının Halid Bin Velid, Paktiya vilayetindeki 203. Tunder Kolordu Komutanlığının adının Mansuri, ülkenin batısında bulunan Herat vilayetindeki 207. Zafer Kolordu Komutanlığının adının El Faruk, Hilmend vilayetindeki 2015. Meyvand Kolordu Komutanlığının adının Azm olarak değiştirildiği bildirildi.

Taliban yönetimi, kolordu komutanlıklarının isimlerini geçmiş dönemde başlattıkları bahar saldırılarında kullandıkları isimlerle değiştirdi.

Öte yandan vali ve emniyet müdürlüklerinin değiştiği vilayetler arasında başkent Kabil de bulunuyor. Buna göre Kabil Valisi olarak Kari Beryal atanırken, Velican Hamza da Kabil Emniyet Müdürü olarak atandı.

uygulamabanner.jpg

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.