"Akşener yola ittifak yapmadan devam edeceğini açıklayacak"

"Akşener yola ittifak yapmadan devam edeceğini açıklayacak"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Meral Akşener’in İYİ Parti’nin artık ittifak yapmadan kendi başına yoluna devam edeceğini açıklayacağı söyleniyor" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun 26 Ağustos'un "Siyasette önemli bir başlangıç olacağını" söylemesinin ardından İyi Genel Başkanı Meral Akşener'in yapacağı konuşmaya dair kulis bilgilerini yazdı.

Akşener’in İYİ Parti’nin artık ittifak yapmadan kendi başına yoluna devam edeceğini açıklayacağı söyleniyor" diyen Selvi, şunları kaydetti:

"Akşener, 'İYİ Parti olarak bundan sonra yolumuza tek başına devam edeceğiz' diyecek. Yerel seçimlerde her yerde kendi adaylarını çıkaracaklarını ilan edecek. Özellikle de CHP ile ittifakın gölgesini üzerinden atmak için köprüleri atacağı ifade ediliyor.

İYİ Parti ilk andan itibaren yoluna kendi başına devam etse CHP’nin bagajını, HDP’nin gölgesini üstüne çekmese bugün farklı bir yerde olabilirdi. Ama İYİ Parti treni kaçırdı. Buna rağmen Akşener’in “Artık tek başımıza yolumuza devam edeceğiz” çıkışı etkili olur mu? Meral Hanım bu tür iddialı çıkışlar yapıp sonradan tam tersini yaptığı için inandırıcı olmaz. “Kumar masası” diye kalktığı masaya 3 gün sonra oturan Meral Akşener’den söz ediyoruz. Buna benzer onlarca zikzak yaptı. O nedenle ilk günkü kadar heyecan uyandırmaz.

Ama siyasette dengeleri etkiler. Özellikle muhalefette hesapların yeniden yapılmasına yol açar. Yerel seçimler bu açıdan bir test olacak. Eğer İYİ Parti, İstanbul ve Ankara’da ittifak yaparsa bu durumda iddialı çıkışı anlamını yitirir. Ama yerel seçimde ittifak yapmazsa testi geçmiş olur."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.