Ankara'daki saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda HDP'liler de gözaltına alındı

Ankara'daki saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda HDP'liler de gözaltına alındı

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik düzenlenen saldırı sonrası düzenlenen operasyonlarda birçok kişi gözaltına alındı.

Ankara’da dün yaşanan saldırının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul ve Kırklareli’nde farklı adreslere bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 20 kişinin gözaltına alındığını” açıkladı.

Gözaltına alınanlar arasında HDP'li yetkililer de bulunuyor.

"Teröristlerin ve onların işbirlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" ifadesini kullanan Yerlikaya, "Bölücü terör örgütünün faaliyetlerinden tutuklu/hükümlü bulunan örgüt mensuplarına yardım toplayan; sözde kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplarının saklanabileceği, barınabileceği güvenli evleri oluşturan şahıslar tespit edilmiş ve yakalanmalarına yönelik İstanbul’da 11 ilçemizde ve Kırklareli’nde 26 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında HDP'li isimlerin de bulunduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili HDP'den yapılan açıklamada, "Bu sabah İstanbul'da aralarında PM, ilçe eşbaşkanları, il-ilçe yöneticileri ve üyelerimizin bulunduğu onlarca arkadaşımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı." ifadeleri kullanıldı.

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.