Arap Birliği: Gazze'deki gerilimden İsrail sorumlu

Arap Birliği: Gazze'deki gerilimden İsrail sorumlu

Arap Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada İsrail, Gazze'ye yönelik saldırganlığından doğan tüm olumsuz sonuçlardan sorumlu tutuldu.

Arap Birliği teşkilatı Gazze'ye yönelik saldırganlığın ve bundan doğan tüm olumsuz sonuçların, İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıların bütün sorumluluğunun İsrail hükümetine ait olduğunu dile getirdi.

Arap Birliği, bütün bunların İsrail'in Filistin halkına yönelik olarak sürdürdüğü resmi savaş çerçevesi içinde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Arap Birliği Genel Sekreterliği bugün (6 Ağustos Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in saldırılarının kesintisiz bir şekilde sürdüğünü hatırlatarak onun bu yüzden sorgulanması ve uluslararası yargı nezdinde cezalandırılması gerektiğini dile getirdi.

Başta BM Güvenlik Konseyi ve insan hakları kuruluşları olmak üzere uluslararası toplumu İsrail'in bu saldırganlığının durdurulması ve ilgili BM kararlarının uygulanması suretiyle Filistin halkına uluslararası bir koruma sağlanması için derhal harekete geçmeye çağırdı.

Açıklamada "İsrail'in bu saldırganlığı sürdürmesinin, Filistin halkının haklarına ve mukaddesatına karşı eylemlerinin bu halkın kanını dökmeyi hiçe saymasından kaynaklandığı vurgulanarak İsrail hükümetinin düşmanca tutumunun Filistin halkının kararlı duruşunu sarsamayacağı" dile getirildi.

İsrail güçleri dün öğleden sonra Gazze Şeridi'ne yönelik olarak başlattıkları saldırıları bugün ikinci günde de sürdürüyor. Buna karşı Filistinli gruplar da İsrail'e yönelik füze saldırıları gerçekleştirmeye devam ediyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın son verdiği bilgilere göre İsrail ordusunun saldırılarında başta Kudüs Tugayları komutanı Teysir El Caberi olmak üzere, 1'i 5 yaşında kız çocuk, 1'i 23 yaşında bayan, 12 kişi yaşamını yitirdi ve hastanelere 85 yaralı ulaştırıldı.

Filistinli gruplar da dün akşam saatlerinden itibaren İsrail güçlerinin saldırılarına karşı, İsrail'e yönelik onlarca füze saldırısı gerçekleştirdi.

1948'de işgal edilmiş bölgedeki Askalan şehrinde yer alan Barzilai Hastanesi, bugün sabah 09.35'te yaptığı açıklamada kendilerine 13 yaralı ulaştığını, bunlardan 8'inin yara almış, 5'inin ise panik geçirmiş olduğunu duyurdu.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.