Arap liderler ABD Başkanı Biden ile görüşmeyi iptal etti

Arap liderler ABD Başkanı Biden ile görüşmeyi iptal etti

İsrail'in hastane saldırısı sonrasında Arap liderlerin ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştireceği görüşme iptal edildi.

Bugün Ürdün'ün başkenti Amman'da Arap liderler ile ABD Başkanı Joe Biden arasında yapılması planlanan zirve iptal edildi.

Zirveye Ürdün Kralı II. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ve Ramallah yönetimi lideri Mahmud Abbas katılacaktı.

İsrail'in dün gece Gazze Şeridi'nde bir hastaneye düzenlediği saldırıda en az 500 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından Abbas zirveye katılmayacağını açıkladı.

Ürdün Kralı II. Abdullah da İsrail saldırısına tepki göstererek Amman'da gerçekleştirilmesi planlanan zirveyi iptal etti. Kararı Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi duyurdu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da Biden'ın Ürdün ziyaretinin ertelendiği kaydedildi. Açıklamada Biden'ın Arap liderlerle temaslarına devam edeceği belirtildi.

Biden Ürdün'deki zirvenin iptal edilmesinin ardından doğrudan İsrail'e gidecek. Biden'ı taşıyan uçak dün gece saatlerinde ABD'den kalkış yapmıştı.

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum