Arap ülkeleri Esed rejimiyle normalleşme sürecini askıya aldı

Arap ülkeleri Esed rejimiyle normalleşme sürecini askıya aldı

Arap ülkelerinin uyuşturucu kaçakçılığını durdurmayan Esed rejimiyle görüşmeleri askıya aldığı bildirildi.

Arap ülkelerinin Esed rejimi ile iletişimi sürdürmek için kurduğu Arap İrtibat Komitesi, Esed rejimiyle yapılan toplantıları durdurma kararı aldı.

Şarkul Avsat Arapça servisinin haberine göre, komitenin toplantıları durdurma kararına gerekçe olarak "Esed rejiminin Arap ülkeleriyle normalleşme amacıyla hazırlanan yol haritasında ilerleme sağlamaktan kaçınması" gösterildi.

Buna göre Esed rejimi, komşu ülkelere captagon başta olmak üzere uyuşturucu maddelerin sokulması ve kaçak mal ihracatını durdurmak için gereken güvenlik ve siyasi kolaylıkları yerine getirmedi.

Rejimin ayrıca savaşı sona erdirecek siyasi çözüm aşamasına geçişi sağlayacak şartlara yanıt vermeyi reddettiği de kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Esed rejiminin Suriyeli sığınmacıların ülkeye geri kabul edilmemesinin sorumluluğunu sürekli olarak uluslararası topluma yüklemeye çalıştığı ifade edildi.

Arap İrtibat Komitesi, Esed rejimiyle görüşmelerin sürdürülmesi için 6 Mayıs'ta Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Irak, Lübnan ve Arap Birliği temsilcilerinin katılımıyla kurulmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.