BAE: Olası bir savaşta Cezayir'e karşı Fas'ı destekleriz

BAE: Olası bir savaşta Cezayir'e karşı Fas'ı destekleriz

BAE'li askeri ateşenin Cezayir-Fas arasında çıkacak bir savaş durumunda ülkesinin tutumuna dair açıklamaları Cezayir basınında tepkiyle karşılandı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Cezayir Büyükelçliğindeki askeri bir ateşenin "Cezayir ile Fas arasında çıkabilecek bir savaş durumuna ilişkin" yaptığı açıklamalar Cezayir'de büyük tepkiye yol açtı.

Cezayir merkezli Echorouk Online haber sitesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, kimliği belirtilmeyen albay rütbeli bir BAE'li askeri ateşe, Avrupalı mevkidaşlarının yanında, "Cezayir ve Fas arasında bir savaş patlak vermesi durumunda ülkesinin tüm kabiliyetleriyle Fas'ın arkasında duracağını" söyledi.

Habere göre, BAE'li askeri ateşenin ifadeleri Cezayir'de tepkiyle karşılandı.

Echorouk Online haber sitesi, "iki ülke arasında gözle görülür dostça ilişkilere rağmen BAE'li yetkililerin Cezayir yönetimini kışkırtacak saldırgan davranışlara devam ettiğini" yazdı.

Haber sitesi ayrıca, yaşananlar sebebiyle BAE ile Cezayir arasında bir diplomatik kriz yaşanabileceğini belirtti.

Haberde ayrıca BAE'nin geçmişten beri Fas'ın Batı Sahra'daki faaliyetlerine destek verdiği belirtilirken, BAE Cezayir'in çıkarlarına karşı İsrail'e hizmet etmekle suçlandı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.