Bakan Akar'dan Afganistan açıklaması: İnşallah her şey iyi olur

Bakan Akar'dan Afganistan açıklaması: İnşallah her şey iyi olur

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Akar, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın işletilmesine yönelik soru üzerine, ülkedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Afganistan'da yardıma ihtiyacı olan insanlar olduğunu söyleyen Akar, "Temennimiz, şartların olumlu gelişmesi yönünde. Biz NATO kapsamında geçmişte yaptığımız çalışmalarımız sırasında da müttefiklerimize 'Afganistan istediği sürece onların yanında oluruz' demiştik. 'İnşallah her şey iyi olur' diye düşünüyoruz. Gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürüyoruz" dedi.

Taliban'la diyalog

Bakan Akar, "Afganistan’daki yeni yönetimle diyalog kuruluyor mu?" sorusuna "Dışişleri Bakanlığı'mız, Milli Savunma Bakanlığı'mız, Milli İstihbarat Teşkilatı'mız yakın koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürüyor. Büyükelçimiz Kabil'de çalışmalarına devam ediyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" yanıtını verdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.