Bakan Işıkhan: Tüm kamu görevlilerimize yüzde 45'e yakın bir zam olacak

Bakan Işıkhan: Tüm kamu görevlilerimize yüzde 45'e yakın bir zam olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan kamu görevlileri için yapılması öngörülen zam hakkında açıklama yaptı.

(Fotoğraf)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gelecek yıl yüzde 40-45'e yakın bir zam artışı olacağının sinyalini verdi.

Vedat Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde yürütülen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinin neticelenmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Işıkhan sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 6 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri sonucunda; 11 hizmet kolunda 291, kamu çalışanlarının geneline yönelik ise 50 madde olmak üzere toplamda 341 maddede uzlaşma sağladık." diye konuştu.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir süreç içerisinde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik." diyen Işıkhan, "Zaten Ocak 2024'te yüzde 40-45'e yakın bir zam artışı olacak tüm kamu görevlilerimize. Bence bu çok önemli bir rakam" ifadelerini kullandı.

Alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Işıkhan ayrıca "Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir başlangıç yapmış olduk. Tabii gönlümüzden geçen, mali haklar konusunda da genel bir uzlaşma olsaydı çok daha iyi olurdu" dedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.