Batı Şeria'da iki Filistinli genç daha İsrail güçlerince katledildi

Batı Şeria'da iki Filistinli genç daha İsrail güçlerince katledildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanının başladığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail saldırıları artmış durumda.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, işgal altındaki Batı Şeria'da meydana gelen iki ayrı olayda iki Filistinli genç İsrail güçleri tarafından öldürüldü.

Cumartesi günü meydana gelen olaylarda 20 yaşındaki Aziz Abdurrahim Ehlail ve 25 yaşındaki Salim Nasır Hacer hayatını kaybetti.

Filistin haber ajansı Wafa, Ehlail'in İsrail güçleri tarafından Beyt Ummar kasabasında karnından vurulduğunu, Hacer'in ise Tulkarem kentinde katledildiğini bildirdi.

Wafa'nın haberine göre Filistin Sağlık Bakanlığı, Hacer'in kentin Deyr el Gusun bölgesinde, kendisi gibi gözaltına alınan kardeşine eşlik ettiği sırada İsrail güçleri tarafından vurulduğunu açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanının başladığı 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail saldırıları artmış durumda.

İki genç Filistinlinin ölümüyle birlikte o günden bu yana işgal altındaki topraklarda ölen Filistinlilerin sayısı 290'a ulaşırken, bu rakam son 18 yılın en ölümcül yılı olarak kayıtlara geçti.

Ölenler arasında en az 65 çocuk bulunurken, 3.365 kişi de yaralandı.

Filistin Esirler Cemiyeti'ne göre, İsrailli yetkililer 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik tutuklamaları da hızlandırdı ve son iki ayda 4.500'den fazla kişi gözaltına alındı.

Ayrıca Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırıları da artarak işgal altındaki Batı Şeria'da tansiyonun yükselmesine yol açıyor.

Sağlık Bakanlığı'na göre kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 18.800 Filistinli İsrail saldırılarında hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum