Batı'dan BAE'ye uyarı: Rusya ile ticaret yapmayın

Batı'dan BAE'ye uyarı: Rusya ile ticaret yapmayın

Batılı yetkililerin BAE'yi Rusya ile ticaret konusunda uyardığı bildirildi.

Ukrayna'da devam eden savaşa rağmen Rusya ile ticari ilişkilerini sürdüren Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Batılı yetkililer tarafından uyarıldığı belirtildi.

Wall Street Journal'in haberine göre ABD'li ve Avrupalı yetkililer, kısa bir süre önce BAE'ye yaptıkları ziyaretlerde, Rusya ile sürdürülen ticari ortaklıktan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Batılı yetkililerin özellikle çip ve elektronik aygıt gibi ürünlerin Rusya'ya satışı konusunda BAE'li yetkilileri uyardığı kaydedildi.

BAE ile Rusya arasındaki petrol dışı ticaret 2022'nin ilk 9 ayında yüzde 57 artarak rekor kırmıştı. BAE'nin Rusya ile altın ticaretinde de büyük bir artış yaşanmıştı.

Bunların yanı sıra BAE ile Rusya arasında askeri ticaretin de arttığı gözlemleniyor. BAE'nin Rusya'ya drone ve drone parçası satışı yaptığı bilgisi de özellikle ABD tarafından sıklıkla gündeme getiriliyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.