"Batılı devletler Türkiye üzerinden İran'a mesaj göndermeye çalışıyor"

"Batılı devletler Türkiye üzerinden İran'a mesaj göndermeye çalışıyor"

Türkiye Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yorum yapmadı.

Batılı bir diplomat Cuma günü yaptığı açıklamada, Batılı devletlerin son günlerde Türkiye üzerinden İran'a mesaj göndererek gerilimi azaltma çağrılarını yinelediklerini söyledi.

Söz konusu mesajlar Cuma günü erken saatlerde İsrail'in İran'a yönelik saldırılarından önce iletilmiş, Tahran ise daha fazla misilleme planının olmadığını belirtmişti.

İran'ın hafta sonu İsrail'e yönelik misilleme saldırısının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İran ve ABD ile temasları doğrulayarak Ankara'nın itidal çağrısında bulunduğunu ve gerilimin daha da tırmanması halinde bölgesel bir savaş çıkabileceği uyarısında bulunduğunu söyledi.

Ankara'nın Tahran'a ilettiği mesajlar sorulduğunda Batılı bir diplomat "Son günlerde İran'a Türkiye üzerinden mesajlar göndermeye çalıştık. Özellikle de gerilimi düşürme mesajını yineledik" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yorum yapmadı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Bass bu hafta başında Ankara'ya giderek Türkiye'nin en üst düzey diplomatı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

ABD'li bir yetkili, "Görüşmede... bölgede gerilimin daha da tırmanmasını ya da daha geniş çaplı bir çatışmayı önlemenin kritik önemi ele alındı" dedi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.