Burkina Faso cuntasından Fransız haber kanallarına engel

Burkina Faso cuntasından Fransız haber kanallarına engel

Burkina Faso cuntası, ordunun cihat yanlısı gruplara karşı müdahalesini "başarısız" olarak niteleyen bir Fransız haber kanalının yayın hayatını üç aylığına durdurmaya karar verdi.

Burkina Faso'da askeri cunta yönetimi, ülkede faaliyet gösteren Fransız televizyon kanalının yayın yapmasını durdurma kararı aldı.

Cunta yönetimi, cihat yanlısı grupların faaliyetlerini genişlettiği ve ordunun müdahalelerinin "başarısız" kaldığı yönünde haberler yapması dolayısıyla Fransız televizyon kanalı La Chaine Info'nun (LCI) yayınlarını durdurdu.

Söz konusu Fransız televizyon kanalının 23 Haziran itibarıyla 3 ay boyunca yayın yapamayacağı bildirildi.

Askeri cunta ayrıca geçtiğimiz dönemde "cihat yanlısı grupların propagandasını" yaptığı iddiasıyla ülkede Fransa destekli Radio France Internationale ve France24'ün yayınlarını durdurmuştu.

Fransa merkezli Le Monde ve Liberation gazetelerinde çalışan 2 Fransız gazetecinin nisan ayında Burkina Faso'yu terk etmeleri istenmişti.

Burkina Faso'da darbenin ardından başa gelen cunta yönetiminin Fransa ile gerilim yaşadığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.