Davutoğlu: Muhafazakar kesim Millet İttifakı'nda yeterince temsil edilmiyor

Davutoğlu: Muhafazakar kesim Millet İttifakı'nda yeterince temsil edilmiyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaklaşan seçimleri değerlendirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bizim tarafta bir hata olmazsa, bir söylem hatası olmazsa, kendi içimizde bir hata olmazsa birbirimizin işini kolaylaştırırsak, muhafazakarı soğutan bir söylem olmazsa veya Kürt seçmeni tedirgin eden bir şey olmazsa Türkiye'deki seçim yüzde 60 yüzde 40 gibi biter” dedi.

Karar TV'de konuşan Davutoğlu Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'ye yönelik sözlerini eleştirdi.

Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın böyle bir ifade kullanması 20 yılda hiçbir şey öğrenmediğini gösteriyor. Çünkü büyükelçilerin en asli görevi demokratik ülkelerde siyasetin nabzını tutmak ve merkezlerine rapor etmektir. Mesela Sayın Merkel işbaşına gelmeden önce biz Sayın Erdoğan'la birlikte Sayın Merkel muhalefet lideriyken Berlin'de görüştük yanında da başdanışmanı vardı. Kimse de "Almanya'da niye görüştünüz? Sizin muhatabınız budur" demedi." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Erdoğan'ın Malezya Başbakanı'nı arayıp "Davutoğlu'nu ziyaret etmeyeceksin" dediğini de iddia etti.

Kılıçdaroğlu'nun gündem olan seccade fotoğrafına ilişkin de konuşan Davutoğlu, "Türkiye'de Sayın Kılıçdaroğlu'nun o seccadeye ayakkabısıyla bilinçli bir şekilde bastığına inanacak aklı başında bir tek kişi bulamazsınız. Kılıçdaroğlu'nun niyeti o seccadeye basarak seccadeye hakaret etmek mi? Hadi Kılıçdaroğlu'nun dine saygısına inanmadınız da aklını da mı kaybetti? Türkiye'de bir siyasetçi seçim öncesinde böyle bir şey yapar mı?" ifadelerini kullandı.

"Muhafazakar kanatta daha az temsiliyet"

"Milletin üç damarı varsa, açık ifade ediyorum kimse gücenmesin, bu üç damarın ikisi baskın olarak var. sol-seküler CHP bayrağı altında, milliyetçi İYİ Parti bayrağı altında, muhafazakar ayak ise ittifakta yeterince temsil edilmiyor. Meclisin büyük çoğunluğu sol-seküler, milliyetçi kanatta, daha az temsil muhafazakar kanatta olursa bu bir dengesizliktir."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.