Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Mısır yolcusu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Mısır yolcusu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Mısır'a yapacağı ziyarette Mısırlı mevkidaşı Sameh Şükrü ile görüşeceği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır'a bir ziyaret gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Çavuşoğlu'nun, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şükri'nin daveti üzerine 18 Mart'ta Mısır'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Çavuşoğlu'nun Mısır ziyaretinde Şükri ile yapacağı görüşmede, ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınacağı, ayrıca bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacağı ifade ediliyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Şükri ile 27 Şubat'ta yaptığı görüşmede, "Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır." demişti.

Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürmüştü:

"Cumhurbaşkanlarımız bir araya gelince bundan sonra ilişkilerimizi her alanda geliştirme konusunda mutabık kaldılar. Aslında ikili ticaret hacmi, ekonomik iş birliğimiz siyasetin iyi olmadığı günlerde de devam etti. Farklı alanlarda iş birliğimizi geliştirmemiz için çalışmamız lazım. Bugünkü görüşmemizde önümüzdeki süreçte bu görüşmelerde hangi konuları ele alacağız bunları görüştük. Sürekli fotoğraf çektirmek için bir araya gelmek yetmez. Bizim görüşmelerimizden sonra Cumhurbaşkanlarımız Türkiye'de ya da Mısır'da görüşebilir. Bu doğrultuda da bundan sonra bir araya gelmeye devam edeceğiz."

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ise açıklamasında şunları söylemişti:

"Mısır hükümeti ve halkı olarak, Türkiye'nin en kısa zamanda depremin sonuçlarıyla ilgili bunların üstesinden geleceğine gönülden inanıyoruz. Mısır her zaman Türkiye'deki kardeşlerinin yanında olacaktır. İlişkilerimizin de bundan sonra en iyi düzeye geleceğine inanıyorum."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.