Diyanet'ten AK Partili Külünk hakkında suç duyurusu

Diyanet'ten AK Partili Külünk hakkında suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk aleyhinde suç duyurusunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk'ün iddialarını yargıya taşıdı.

Külünk, sosyal medya üzerinden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı hedef almış, Erbaş'ın istihbarat birimlerince PKK'ya destek verdiği tespiti yapılan şirketlere fahiş ödemeler yaparak haksız kazanç sağlamalarına imkan verilmesine göz yumduğunu iddia etmişti.

'FETÖ'cülerin de halen Diyanet'te üst düzey görevlerde bulunduğunu iddia eden Külünk, bir Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'nın hakkında 'FETÖ' iddiası bulunan bir kısım personele 'kol kanat gerdiği'ni iddia etmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Külünk'ün suçlamalarına ilişkin açıklama yaptı.

Diyanet’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır."

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum