Diyanet'ten mesai ve okul saatlerini cuma namazına göre düzenleme çağrısı

Diyanet'ten mesai ve okul saatlerini cuma namazına göre düzenleme çağrısı

Diyanet İşleri Başkanlığı, mesai ve okul saatlerinin cuma namazına göre düzenlenmesi çağrısı yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugünkü hutbesinde iş yerlerindeki mesai saatleriyle okullardaki ders programlarının cuma namazına göre düzenleme çağrısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 4 Ağustos 2023 tarihli cuma hutbesinde şu ifadeler yer aldı:

"Aziz Kardeşlerim! Cuma gününün bereketinden, sevincinden, maddi ve manevi kazanımlarından kendimizi mahrum bırakmayalım. Günde beş defa eda ettiğimiz namazlarımızı Cuma namazıyla taçlandıralım. 'Sen yine de öğüt ver. Çünkü öğüt müminlere fayda verir.' ilahi hitabına kulak vererek Cuma namazını birbirimize hatırlatalım.

Gençlerimizi, çocuklarımızı sevgiyle, muhabbetle, güzel bir üslupla camiye teşvik edelim. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Allah’ın evlerine koşalım. Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim. Unutmayalım ki ibadet özgürlüğü ve insan haklarına riayet bunu gerektirir. Bu hususta hassas davranmayanlar büyük bir vebal altına girmektedir."

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum