Ebu Ubeyde: 100 günde İsrail'e ait 1000 tank ve zırhlı aracı etkisiz hale getirdik

Ebu Ubeyde: 100 günde İsrail'e ait 1000 tank ve zırhlı aracı etkisiz hale getirdik

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'deki savaşın 100'üncü gününe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, dün Aksa tufanı Harekatı'nın 100'üncü günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Ebu Ubeyde, çatışmaların devam ettiği 100 gün boyunca Gazze Şeridi'nin kuzeyine, merkezine ve güneyine sızan yaklaşık 1000 tank ve askeri aracın imha edildiğini veya hizmet dışı bırakıldığını ifade etti.

Şimdiye kadar "yüzlerce başarılı askeri operasyon gerçekleştirildiğini" vurgulayan Ebu Ubeyde, İsrail güçlerine karşı savaşın "her geçen gün genişlediğini, İsrail'i ve ona destek veren herkesi yaktığını" sözlerine ekledi.

Ebu Ubeyde ayrıca İsrail ordusunun "Gazze'de elde ettiği kazanımlara" dair açıklamalarının da gülünç olduğunu söyledi. Kassam Sözcüsü "İsrail'in silah depoları, fırlatılmaya hazır füze platformları ve kilometrelerce uzunluktaki tünelleri kontrol altına aldığı ya da yok ettiği iddiaları gülünçtür. Bu iddiaların yalan olduğunu kanıtlayacağımız gün gelecektir." şeklinde konuştu.

Ebu Ubeyde ayrıca Gazze'de tam ve kalıcı bir ateşkes sağlanmadan İsrail ile müzakere ihtimalini de reddederek, "İsrail saldırganlığı durdurulmadan yapılacak her türlü görüşme değersizdir" dedi.

Ebu Ubeyde Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin durumuna da değinirken "Siyonist saldırganlık nedeniyle son haftalarda birçok düşman esirin akıbetinin bilinmez hale geldiğini ve büyük olasılıkla birçoğunun öldürüldüğünü" vurguladı.

Kassam Tugayları Sözcüsü "Geri kalan İsrailli esirler her geçen saat yakın bir tehlike altındadır ve onların güvenliğinin tüm sorumluluğu düşmana aittir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.