JP Morgan, Türkiye tavsiyesini düşürdü

JP Morgan, Türkiye tavsiyesini düşürdü

JP Morgan, Türkiye'de siyasi endişelerin arttığına işaret ederek tavsiyesini düşürdü.

JP Morgan, 21 Kasım tarihli CEEMEA (Merkez ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) raporunda Türkiye'ye ilişkin tavsiyesini “nötr”den “ağırlık azalt”a çekti.

Türkiye hisse senetlerinin tarihi verilere göre ucuz olduğunu, fakat bunun işaret edilebilecek tek artı olduğunun altı çizilen raporda, tahvil faizlerinin yükselişte olduğunu ve Türk Lirası'ndaki tavsiyesinin “ağırlığı azalt” olduğu ifade edildi.

JP Morgan, Türkiye'de yatırımcıların yeni Anayasa yapılana kadar ihtiyatlı hareket etmesinin büyük olasılık olduğunu savundu.

Yayınlanan raporda Güney Afrika için tavsiye 'nötr' olarak korunurken, Ortadoğu-Kuzey Afrika için 'ağırlığını azalt'tan 'nötr'e yükseltildi ve Rusya için 'ağırlığını artır' olarak belirtildi.

Raporda, “TL'de zayıflamaya devam etmesini bekliyoruz. Siyasi durum, yatırımcıalrın aklında soru işaretleri oluşturmaya devam ediyor. Türkiye, yüksek gelişen piyasa tahvil faizlerine karşı en hassas piyasa” ifadesi yer aldı. Raporda, anayasa tartışmaları ve siyasi gelişmelere dikkat çekildi.

JP Morgan, en beğendiği Türk hisseleri listesinde Garanti Bankası, Akbank, Emlak Konut GYO ve Tüpraş'a yer verirken, en az tercih ettiği hisseler olarak BİM, İş Bankası ve Vakıbank'ı işaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.