Avrupa Merkez Bankası: Brexit ve Trump sonrası belirsizlik etkisini artırabilir

Avrupa Merkez Bankası: Brexit ve Trump sonrası belirsizlik etkisini artırabilir

ABD'de yeni yönetimin seçilmesi gibi küresel politik değişikliklerin Euro Bölgesi için belirsizlik riskini artırabileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

Avrupa Merkez Bankası, Mali İstikrar Gözden Geçirme Raporu’nda Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni yönetimin seçilmesi gibi küresel politik değişikliklerin Euro Bölgesi için belirsizlik riskini artırabileceği değerlendirmesine yer verdi.

Alışılmışın tersine bölge ekonomisine ilişkin kötümser tahminlerin yer aldığı raporda, belirsizliğin bazı bölge ülkelerinin borç sürdürülebilirliğine dair endişeleri yeniden gündeme getirebileceği vurgulandı.

Raporda ayrıca bu durumun acil ihtiyaç duyulan finansal reformları geciktirerek bölgenin en zayıf ülkeleri üzerindeki baskıyı artırma ihtimaline yer verildi.

Politik belirsizliğin 2017 yılı boyunca seçim takviminin yoğunlaştığı Euro Bölgesi ülkelerinde değil, Brexit referandumunun ardından Avrupa Birliği’nin tamamı için de söz konusu olduğu belirtildi.

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.