Türkiye'nin büyüme tahminleri yükseltildi

Türkiye'nin büyüme tahminleri yükseltildi

Devasa finans kuruluşları, Türkiye'ye yönelik büyüme tahminlerini güncelledi.

Uluslararası finansal hizmetler ve yatırım bankacılığı kuruluşları Türkiye'nin 2017 büyüme tahminlerini yükseltti.

Türkiye ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğinde kaydettiği yüzde 5,1 seviyesindeki büyümesinde ağırlıklı olarak inşaat sektörü ve ihracatın rol oynadığı belirtildi.

Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs Türkiye’nin büyümesinin bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 7 civarında gerçekleşebileceğini açıkladı.

ABD'li uluslararası finansal hizmetler ve yatırım bankacılığı kuruluşu Morgan Stanley, Türkiye'nin bu yıla dair ekonomik büyüme tahminini yükselttiğini duyurdu.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinde bu sene için öngördüğü büyüme oranının yüzde 3,3'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği kaydedildi.

Amerikalı yatırım bankası J.P. Morgan'ın, Türkiye’nin ikinci çeyrek GSYH verilerinin ardından yayımlandığı raporda, büyüme tahmini arttırıldı.

Türkiye’nin 2017'ye ilişkin büyüme tahmini yüzde 4,6’dan yüzde 5,3’e yükseltilirken, gelecek yıla ilişkin büyüme beklentisi ise değiştirilmeyerek yüzde 3,1 seviyesinde tutuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.