OECD: Küresel ekonomi iyi yolda

OECD: Küresel ekonomi iyi yolda

Örgüt, küresel büyümenin bu yıl yüzde 3,6 olacağını tahmin ediyor.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) küresel ekonominin iyi yolda olduğunu ve büyümenin Birleşik Krallık hariç dünya genelinde dengeli bir seyir izlediğini açıkladı.

Son ekonomik görünün raporunda örgüt küresel büyümenin bu yıl yüzde 3,6 olacağını gelecek yıl ise yüzde 3,7'ye çıktıktan sonra 2019'da tekrar 3,6'ya gerileyeceğini tahmin ediyor.

OECD Euro bölgesinin büyümesinin ise bu yıl yüzde 2,4 gelecek yıl ise yüzde 2,1 olmasını bekliyor. 

G7 ülkeleri içinde en hızlı büyüme performansı gösteren Birleşik Krallık ise Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı alınan referandumdan bu yana listenin sonuna geriledi.

İngiliz bankalar ise en kötü senaryoya göre hazırlık yaparak sermayelerini güçlendirdi. Finansal krizden bu yana ilk defa ingiliz bankaların tamamı stres testlerini başarıyla geçti.

Öte yandan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye için büyüme beklentisini yükseltti.

Kuruluş 2017 için yüzde 3,4'ten yüzde 6,1'e, 2018 için ise yüzde 3,5'ten yüzde 4,9'a yükseltti.

Raporda TCMB’nin standart para politikası aracı olarak likidite ayarlamaları yerine haftalık repo faizini kullanması halinde para politikası tarafında kredibilite ve öngörülebilirliğin artabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.