'Kripto paralar doların tahtını sarsabilir'

'Kripto paralar doların tahtını sarsabilir'

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ''ABD doları gelecekte rezerv para olma tekelini kaybedebilir.'' dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASOBaşkanı Nurettin Özdebir, dijital paraların devreye girmesi ve İngiltere'nin sterlinde yaptığı sterilizasyon gibi yöntemlerle ABD dolarının etkinliğinin kırılacağı öngörüsünde bulunarak "ABD doları gelecekte rezerv para olma tekelini kaybedebilir." dedi.

Özdebir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın önemli olaylarını değerlendirdi, 2018 yılına ilişkin beklentilerini anlattı.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının 2017'nin önemli olaylarından biri olduğuna işaret eden Özdebir, kararın Türk milletini çok üzmesine karşın, sonrasının hayırlı olduğunu söyledi.

Özdebir, "Cumhurbaşkanımızın İslam İşbirliği Teşkilatını toplaması ve Birleşmiş Milletlerdeki (BM) hamleler, Kudüs için yeni bir kapının açılmasının işareti. Bunun yanında Türkiye'yi ve liderini çekemeyenlerin ülkemize saldırıları karşısında Türkiye, imajını tazeleyerek, düzelterek çok önemli bir başarı yakaladı." diye konuştu.

"ABD'nin de yumuşak karnı var"

ABD'nin bugüne kadar ülkelerin kendi çizdiği sınırların dışına çıkmasını istemeyen "zorba bir devlet" görüntüsü çizdiğini belirten Özdebir, ülkenin bu özelliğini ordusundan aldığını dile getirdi.

Özdebir, ABD'nin dünyada rezerv para olan doları kullanarak sonsuz bir kaynak yaratma imkanı bulunduğuna dikkati çekerek "ABD'nin de yumuşak karnı var. ABD şu anda dünyanın en borçlu ekonomisi. Önümüzdeki dönemde dijital paraların devreye girmesi ve İngiltere'nin sterlinde yaptığı sterilizasyon gibi birtakım operasyonlarla ABD'nin etkinliğinin kırılacağını tahmin ediyorum. ABD doları gelecekte rezerv para olma tekelini kaybedebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Küresel ölçekte parayı kontrol eden şirketlerle devletler arasında savaşlar yaşandığını ifade eden Özdebir, dünyadaki zenginliklerin paylaşımıyla ilgili de ayrı bir mücadelenin yürütüldüğünü bildirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.