Erdoğan ile Netanyahu görüşecek mi?

Erdoğan ile Netanyahu görüşecek mi?

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir görüşme yapmak istediği belirtiliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme ayarlamaya çalıştığı bildirildi.

İsrail basınına göre, Netanyahu, Erdoğan'la gelecek haftalarda gerçekleşmek üzere bir görüşme ayarlama çalışıyor.

Üst düzey bir İsrailli yetkilinin Kanal 12'ye yaptığı açıklamaya göre, İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu ile Erdoğan arasında bir görüşme ayarlamak için büyük çaba sarf ediyor ve liderler arasında yakın zamanda bir buluşmanın gerçekleşeceğine dair ihtimaller artıyor. Olası görüşmelerin nerede yapılacağı hakkında henüz bir bilgi yok.

Ancak diğer diplomatik kaynaklar, söz konusu sürecin bazı zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirtiyor. Erdoğan'ın, Türkiye ile İsrail arasında gaz iş birliğinin sağlanmasını taahhüt etmesi kaydıyla Netanyahu ile görüşeceği bilgisini ilettiği öne sürülüyor.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerde enerji iş birliğinin ana konulardan biri olduğu biliniyor. Türkiye ise İsrail'den Doğu Akdeniz üzerinden Avrupa'ya gaz tedarikinde aracı olmak istiyor.

Fakat Times of Israel'in bazı uzmanlara dayandırdığı bilgilere göre, İsrail'in Türkiye ile enerji iş birliğine ilgisi pek fazla değil.

Öte yandan Netanyahu'nun Erdoğan'la görüşüp çekilecekleri fotoğrafla 'diplomatik başarı' görüntüsü vermeyi planladığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.