Erdoğan: Türkiye uzaya da gidecek, küresel ve bölgesel lider de olacak

Erdoğan: Türkiye uzaya da gidecek, küresel ve bölgesel lider de olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize RTEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası ile Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binası Açılış Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize RTEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası ile Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binası Açılış Programı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Birileri televizyonlarda 'Bugün profesörü olmayan üniversiteler var' diyordu. Ama az önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ndeki profesör sayısını duyunca bu kulakları olup da duymayanlar inşallah duymuşlardır."

"İnşallah salı sabahına kadar buradayız. Cuma namazını Ahmet Erdoğan Camii'nde kıldık. Yaptıranlardan Allah razı olsun. Fatih Erdoğan kardeşime, Asuman Erdoğan kardeşime teşekkür ediyorum."

"Yarın denizin üzerine inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanı inşaatını yerinde görelim istiyoruz. Üniversitemizin önce ülkemizde ilk 10'a yükselmesini, ardından dünyada ilk 500'e girmesini bekliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan ismini taşıyan bir üniversiteye de yakışan budur."

"Havalimanı yaparsınız, 'Buraya uzay mekiği mi inecek?' uzay programı yaparsınız, 'Yapacak başka iş mi kaldı?' derler. Yarın öbür gün uzaya kendi aracımızı, kendi bilim adamımızı gönderdiğimizde 'Dünyaya mı sığmadınız?' diyeceklerini duyar gibiyim."

"Geçtiğimiz günlerde baktım birisi İstanbul'da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın dağıttığı 2 milyonu aşkın tableti bir kenara bırakıyorum, Şahinbey Belediyemizin dağıttığı 50 bin tableti kimse görmüyor. Bakın ilçe belediyesi."

"Türkiye uzaya da gidecek, küresel ve bölgesel lider de olacak. İnanmak ve harekete geçmek başarmanın yarısıdır."

"Bir hususta özeleştiri yapmak istiyorum. Evet, tarihimizin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştirdik. Ancak aile, eğitim ve kültür konularında arzu ettiğimiz inkişafı sağlayamadığımızı da kabul etmemiz gerekiyor. Bizden önceki neslin, bizim neslimizin, bizden sonraki neslin ilk hayatı bu çarpıklıklarla mücadele ile geçti. Ailemize, inancımıza, kültürümüze sahip çıktık. Ayasofya'dan başörtüsüne kadar her alanda süren bu mücadele hem bizi yetiştirdi, hem diri tuttu. O eksikleri gidermemiz lazım. Aileden eğitime, kültürden sanata bu alanları önceliklerimizin en başına alacağız"

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.