Eş Şebab başkent Mogadişu kapılarında

Eş Şebab başkent Mogadişu kapılarında

Eş Şebab'ın son dönemde Mogadişu'yu hedef alan baskınlarında yaşanan artış dikkat çekiyor.

Doğu Afrika ülkesi Somali'de çatışmalar şiddetlenirken Eş Şebab'ın başkent Mogadişu'ya yönelik saldırılarında yaşanan artış dikkat çekiyor.

Uzun süredir Mogadişu'daki askeri noktalara ve hükümet merkezlerine bombalı saldırılar düzenleyen Eş Şebab, son aylarda Mogadişu'yu doğrudan baskınlarla hedef almaya başladı.

Eş Şebab mensupları söz konusu baskınlarda doğrudan ağır silahlı bir şekilde başkent Mogadişu'nun dış ilçelerindeki stratejik merkezleri hedef alıyor. Şiddetli çatışmaların ardından Eş Şebab mensupları saldırdıkları bölgelerden çekiliyor.

Eş Şebab'ın bu saldırıların önemli bir kısmını gündüz saatlerinde düzenlemiş olması da dikkat çekiyor.

Saldırılar Mogadişu'nun Yakşid, Daynile, Kahda, Vadajir gbi dış ilçelerini hedef alıyor.

Söz konusu saldırılardan birinde geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli güçler hedef alınmıştı.

Grup son olarak bugün gece 01.50 sularında Mogadişu'nun güneybatı kesimindeki Kahda ilçesindeki askeri merkezleri hedef aldı.

Kahda'daki emniyet merkezi bomba yüklü araçla hedef alınırken ardından Eş Şebab mensupları hükümet güçleriyle çatışmaya girdi.

Çatışmalarda hükümet güçlerinin ağır kayıp verdiği ve Eş Şebab'ın bölgede kontrolü sağladıktan sonra geri çekildiği ifade edildi.

Eş Şebab dün de Mogadişu kent merkezinde bir askeri merkeze bombalı araçla saldırı düzenlemiş, çok sayıda askerin öldüğü öne sürülmüştü.

Grubun Mogadişu'yu askeri açıdan kuşattığı ve saldırılarını sıklaştırdığı vurgulanıyor.

Kırsal bölgelerde Eş Şebab'a karşı süren askeri harekata rağmen grubun başkentte etkinliğini artırmış olması dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum