Eş Şebab başkent Mogadişu'da BAE bağlantılı güçlere saldırdı

Eş Şebab başkent Mogadişu'da BAE bağlantılı güçlere saldırdı

Eş Şebab'ın Somali'nin başkenti Mogadişu'da Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen milis güçlere saldırı düzenlediği bildirildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Eş Şebab saldırılarında artış yaşanıyor.

Grup son olarak başkentte birçok önemli hükümet merkezine ev sahipliği yapan bölgelere baskın düzenledi.

Saldırılarda Eş Şebab'ın, Mogadişu yönetimine bağlı olarak faaliyet gösteren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen güçleri hedef aldığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Eş Şebab mensupları bugün gece ve sabah saatlerinde Mogadişu'da üç ayrı saldırı düzenledi. Saldırılar Mogadişu'nun dış mahallelerinde varlık gösteren Eş Şebab unsurlarınca düzenlendi.

Şehre girerek güvenlik güçlerinin konuşlu bulunduğu çeşitli noktalara baskın düzenleyen Eş Şebab mensupları, BAE tarafından desteklenen ve yakın bir dönemde Uganda'dan Mogadişu'ya sevk edilen güçleri hedef aldı.

Mogadişu'nun Heliwaa ve Warta Nabada bölgelerinde düzenlenen üç ayrı saldırıda Eş Şebab'ın BAE destekli güçlere mensup en az 8 askeri öldürdüğü ve bir askeri esir aldığı, kayıp vermeden bölgeden çekildiği ifade edildi.

Saldırılara ilişkin açıklama yapan Eş Şebab, BAE'nin bölgede "Haçlıların yürüttüğü planlara destek olduğunu" ifade ederken, yabancı güçler Somali'yi terk edene kadar saldırıların süreceğine vurgu yaptı.

BAE'nin son dönemde Somali'de etkinliğini artırmak istediği göze çarpıyor.

BAE uçaklarının bu kapsamda Somali'de çeşitli alanlara bombardıman düzenlediği bildirilmişti.

Eş Şebab da buna karşılık olarak BAE bağlantılı askeri güçleri doğrudan hedef alıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.