Eş Şebab'tan başkent Mogadişu hamlesi

Eş Şebab'tan başkent Mogadişu hamlesi

Eş Şebab, başkent Mogadişu'da "asayişi sağlamak için" harekete geçeceklerini açıkladı.

Eş Şebab'ın başkent Mogadişu'daki faaliyetlerinin kapsamını genişletme kararı aldığı bildiriliyor.

Grubun askeri sözcüsü Abdulaziz Ebu Musab tarafından yapılan açıklamada, "başkent Mogadişu'da yeni bir sürece hazırlandığı" kaydedildi.

Ebu Musab, başkent Mogadişu'da uyuşturucu satışı ve tüketimi, fuhuş, hırsızlık, gasp, adam kaçırma, tecavüz gibi suçların yaygınlaştığını, Mogadişu sakinlerinin Eş Şebab'a çağrıda bulunarak bunlara karşı önlem almalarını istediğini öne sürdü.

Sözcü, grubun Mogadişu'daki istihbarat birimlerinin bu duruma karşı harekete geçerek bilgi topladığını, kısa süre içerisinde harekete geçileceğini kaydetti. Sözcü Ebu Musab Mogadişu halkından, rahatsız oldukları suçları kendilerine bildirmelerini istedi.

Bu kapsamda ilerleyen günlerde Eş Şebab'ın şehirdeki uyuşturucu ve fuhuş çetelerinin yanı sıra genelev ve benzeri yapıları da hedef almaya başlayabileceği kaydediliyor.

Grubun böylesi bir adım atarak başkentte kendisine yönelik desteği artırmayı ve şehri sembolik de olsa etkisi altına almayı hedeflediği düşünülüyor.

Eş Şebab'ın halihazırda başkent Mogadişu içerisinde birçok hücresi vasıtasıyla hükümet mensupları ve güçlerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiğid biliniyor.

Bu kapsamda grup çok sayıda suikast ve nokta saldırı düzenlemişti. Grubun bu saldırıları Mogadişu'daki istihbarat ağının aktardığı bilgilerle gerçekleştirebildiği vurgulanıyordu.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.