Esed Türkiye ile görüşmelerin devam etmesini istiyor

Esed Türkiye ile görüşmelerin devam etmesini istiyor

Şam rejimi lideri Beşar Esed, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Asgar Hacı ile yaptığı görüşmede, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu dörtlü toplantıların devam etmesini istedi.

Şam rejimi lideri Beşar Esed, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Asgar Hacı ile görüştü.

Euronews'in haberine göre, Hacı ve beraberindeki heyeti kabul eden Esed, bölgesel ve uluslararası iş birliği ve istişarenin yanı sıra iki ülkeyi ilgilendiren konuları masaya yatırdı. Görüşmelerde, son gelişmeler ışığında ortak bir vizyon oluşturma olasılığı değerlendirildi. 

Esed: Dörtlü toplantılarla devam edelim

Bundan sonraki aşamada 'dörtlü' toplantılar yapılmasını talep eden Esed, Astana yolunda koordinasyonun öneminin altını çizerek Rusya ve İran taraflarıyla iş birliği içinde, "Türkiye’nin Suriye topraklarındaki varlığı ile terörle mücadele konularında müzakerelere ve somut hedeflere dayalı uygulama mekanizmaların geliştirilmesi gerektiğini" vurguladı.

Hacı ise, müzakere edilen çeşitli dosyalara ilişkin bir vizyon oluşturulmasının doğru olacağını belirtti ve ülkesinin özellikle Arap dünyası düzeyinde Esed rejimi dış ilişkilerinde yaşanan gelişmelerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.