Euro-Med Monitor: İsrail ordusu Şifa Hastanesi çevresinde 13 çocuğu infaz etti

Euro-Med Monitor: İsrail ordusu Şifa Hastanesi çevresinde 13 çocuğu infaz etti

Euro-Med Monitor, İsrail'in Şifa Hastanesi yakınlarında 13 çocuğu öldürmesinin, Gazze'deki soykırımın bir parçası olduğunu belirtti.

Bir insan hakları grubu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun bir hafta boyunca Gazze'deki Şifa Hastanesi ve çevresinde 13 çocuğu "doğrudan ateş ederek" infaz ettiğini söyledi.

Euro-Med İnsan Hakları Gözlemcisi bunu bir savaş suçu ve insanlığa karşı suç olarak tanımladı ve "Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının son altı aydır yaşadığı soykırımın bir parçası" olarak nitelendirdi.

Euro-Med Monitor, İsrail ordusunun Gazze Şehri hastanesi içinde ve yakınında yargısız infazlar ve sivillerin kasten öldürülmesi de dahil olmak üzere "sistematik ve dehşet verici" askeri operasyonlar yürüttüğünü ekledi.

Kuruluş, saha ekibinin 4-16 yaş arası Filistinli çocukların öldürülmesi ve infaz edilmesiyle ilgili "benzer ifadeler" edindiğini bildirdi.

Raporda şu ifadelere yer verildi: "Ölümle sonuçlanan infazların bazıları İsrail ordusunun kuşatması sırasında, kurbanların aileleri evlerindeyken; diğerleri ise kurbanlar evlerinden ve yaşadıkları yerlerden zorla tahliye edildikten sonra İsrail ordusunun 'güvenli' olarak belirlediği yollardan kaçmaya çalışırken meydana geldi."

Euro-Med Monitor'e göre, Şifa Hastanesi yakınlarında yaşayan İslam Ali Saluha, İsrail güçlerinin dokuz yaşındaki oğlu Ali ve altı yaşındaki oğlu Said Muhammed Şeyha'yı öldürdüğünü söyledi.

Saluha bu olayın ailelerinin ve diğer bölge sakinlerinin gözleri önünde gerçekleştiğini ve İsrail güçlerinin özellikle çocukları gerçek mermilerle hedef aldığını söyledi.

İsrail'in Şifa Hastanesi’ne yönelik mevcut baskını yaklaşık 10 gün önce başladı.

Euro-Med Monitor, Birleşmiş Milletler Keyfi ve Yargısız İnfazlar Özel Raportörüne, İsrail güçleri tarafından Şifa Hastanesi’nde ve yakınlarında gerçekleştirilen cinayetlerin soruşturulması ve belgelenmesi için acilen harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Ayrıca raportörden bu eylemleri gerçekleştiren ve emrini verenler için etkili hesap verebilirlik tedbirleri alınması için baskı yapmasını istedi.

Euro-Med Monitor, "Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail suçlarına karşı daha savunmasız olan ve uluslararası hukuk kapsamında herhangi bir koruma sağlanmayan Filistinli çocukların korunması gerektiğine dikkat çekmektedir.” ifadelerini kullandı ve ekledi:

"Bunun yerine, İsrail ordusu onları cinayetlerin, infazların ve ayrım gözetmeksizin hedef almanın yanı sıra yiyecek, barınak ve tıbbi bakımdan mahrum bırakarak açık ve mevcut bir hedef haline getirmiştir."

İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana en az 53 okulun tamamen tahrip edildiği, BM çocuk kuruluşu UNICEF ve Save the Children adlı STK tarafından ortaklaşa yürütülen İşgal Altındaki Filistin Toprakları Eğitim Grubu tarafından hazırlanan bir raporla ortaya kondu. Raporda uydu görüntüleri kullanıldı.

İsrail'in 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırıları Gazze Şeridi’nde 32.552 kişinin ölümüne neden oldu.

Uluslararası Adalet Divanı Ocak ayında İsrail'in Gazze'de Soykırım Sözleşmesini ihlal ettiğine hükmetmişti.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.