Fas Kralı'ndan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya özel davet

Fas Kralı'ndan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya özel davet

İsrail'in Fas'ın Batı Sahra'daki egemenliğini tanımasının ardından Fas Kralı 6. Muhammed, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu ülkeyi ziyaret etmeye çağırdı.

Fas Kralı 6. Muhammed, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ülkeye davet etti.

6. Muhammed'in Netanyahu'yu Fas'a daveti, İsrail'in Batı Sahra'da Fas egemenliğini tanıdığını duyurmasının ardından gerçekleşti.

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, 6. Muhammed'in Netanyahu'yu Fas'a davet ettiği doğrulandı.

Fas Kralı 6. Muhammed'in Netanyahu'ya gönderdiği mektupta, "ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için yeni fırsatlar oluşturacağını" ifade ettiği bildirildi.

Netanyahu'nun Fas'ı ne zaman ziyaret edeceği konusunda henüz açıklama yapılmadı.

İsrail'in Fas'ın Batı Sahra'daki egemenliğini tanımasının ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi bekleniyor.

Netanyahu'nun Fas'a yapacağı ziyarette, iki ülkenin güvenlik ve diplomatik alanlarındaki ilişkileri güçlendirmeye yönelik adımlar atılacağı düşünülüyor.

İsrail ile Fas'ın 2020'de İbrahim Anlaşmaları'nı imzalamasından sonra iki ülke , 2021'de ikili güvenlik iş birliğine de imza atmıştı. O günlerden bu yana İsrail ile Fas arasındaki güvenlik, askeri ve istihbarat ilişkileri genişlemeye devam ediyor.

"Karşılıklı büyükelçiler atanabilir"

Fas ile İsrail arasında bir normalleşme sağlanmış olsa da taraflar arasındaki diplomatik ilişkiler henüz büyükelçilik düzeyine taşınmış değil. Fas'ın, Batı Sahra'daki egemenliğini tanıması karşılığında İsrail ile ilişkileri büyükelçilik düzeyine çıkarmaya sıcak baktığı belirtiliyordu.

İsrail'in Batı Sahra'da Fas kontrolünün meşruiyetini tanıdığı yönünde haberlerin çıkmasının ardından Fas'ın diplomatik ilişkilerin büyükelçilik düzeyine çekilmesini kabul etmesi ve ilerleyen süreçte taraflar arasında karşılıklı olarak büyükelçi atanması bekleniyor.

İsrail'in Rabat'taki irtibat ofisinden şubat ayında yapılan açıklamada, Fas'ın başkentinde bir yıl içinde büyükelçiliğin açılacağı ve elçilik binasının inşaatının başlatıldığı duyurulmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.