Fas meclisinde İsrail'le dostluk grubu kuruldu

Fas meclisinde İsrail'le dostluk grubu kuruldu

Fas'ta birçok siyasi partinin İsrail'le normalleşmeyi desteklediği ifade ediliyor.

Fas meclisinde "Fas-İsrail Dostluk Grubu" kuruldu.

Meclisten bir kaynağın New Arab'a yaptığı açıklamada, "Grubun kuruluşu, Fas meclisinin Krallıkla ilişkisi bulunan tüm ülkelerle yaptığı diplomasi çerçevesinde gerçekleşiyor." ifadeleri yer aldı.

"Fas-İsrail Dostluk Grubu"nun kurulduğu ilanı, İsrail Ekonomi ve Endüstri Bakanı Nir Barkat'ın İsrail'in Rabat'taki İrtibat Ofisi Yöneticisi Shai Cohen ile Fas'a yaptığı ziyaret sonrasında duyuruldu.

Kurulan dostluk grubunda ülkedeki İstiklâl Partisi, Özgünlük ve Modernlik Partisi (PAM), Sosyalist Halk Güçleri Birliği (USFP), İlerleme ve Sosyalizm Partisi'nden (PPS) milletvekilleri yer alıyor.

Öte yandan Adalet ve Kalkınma Partisi "Fas-İsrail Dostluk Grubu"na katılmayı reddetti. Söz konusu partinin halihazırda İsrail'le normalleşmeye karşı çıktığı biliniyor.

Fas'ın 2020'de İbrahim Anlaşmaları'nı imzalamasının ardından ülkedeki birçok siyasi partinin İsrail'e yönelik söylemini değiştirdiği ve normalleşmeyi teşvik edici adımlar attığı belirtiliyor.

Fas meclisinde 150'yi aşkın dostluk grubu bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum