Filipinler Devlet Başkanı Duterte Rusya'nın koronavirüs aşısı için gönüllü oldu

Filipinler Devlet Başkanı Duterte Rusya'nın koronavirüs aşısı için gönüllü oldu

Rusya’nın koronavirüse karşı aşı geliştirme çabalarını alkışlayan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, aşı denemeleri için gönüllü olmak istediğini söyledi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Rusya’nın yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı geliştirme çabalarına övgüde bulunarak, Rusya’nın tescil edildiğini ilan ettiği aşı için denek olmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Rusya’nın daha önce geliştirdiği aşıyı Filipinler’e gönderebileceğini ya da yerel bir firmayla üretim için işbirliği yapabileceğini açıkladığını hatırlatan Duterte, aşının ücretsiz sağlanmasını umduğunu söyledi.

Duterte televizyonda yaptığı konuşmada, “Putin’e Covid-19 ile mücadele çalışmalarına büyük güven duyduğumu ve ürettikleri aşının insanlık için gerçekten iyi olduğunu söyleyeceğim” dedi.

Filipinler Devlet Başkanı, endişeleri gidermek için aşı ülkeye geldiğinde kendi üzerinde denenmesine izin vereceğini belirterek “İlk deneyi benim üzerimde yapabilirler” şeklinde konuştu.

Duterte’nin ofisi tarafından bugün yapılan açıklamada ise Filipinler’in aşı denemeleri, malzemeleri ve üretimi konusunda Rusya ile çalışmaya hazır olduğu ifade edildi.

Asya’da koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerden olan Filipinler’de, dün tespit edilen 6 bin 958 yeni vaka ile toplam vaka sayısı 140 bine yaklaştı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.