Filipinler ordusu 'Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları' komutanını öldürdü

Filipinler ordusu 'Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları' komutanını öldürdü

Filipinler ordusunun ülkenin güney kesimindeki bir çatışmada 'Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları' grubunun komutanlarından birini öldürdüğü bildirildi.

Filipinler ordusuna bağlı askeri yetkililer 22 Nisan günü yaptıkları açıklamada, Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları grubunun komutanlarından birini öldürdüklerini açıkladı.

Maguindanao del Sur bölgesine bağlı Datu Saudi Ampatuan yerleşiminde gün boyu süren çatışmalar sırasında gruba bağlı 11 savaşçının yaşamını yitirdiği, öldürülenler arasında grubun komutanlarından Kagi Karialan olarak da bilinen Mohidin Animbang'ın da bulunduğu kaydedildi.

Bölgenin konumu:

Gruptan yapılan açıklamada, gruba bağlı 11 savaşçının ve Kagi Karialan'ın hayatını kaybettiği doğrulandı.

Grubun sözcülerinden Ebu Supyan yerel basına verdiği demeçte "Sabah 6'dan öğleden sonra 3'e kadar askerlerle savaştık, köşeye sıkıştık, ordu hava araçlarını kullandı, gidecek hiçbir yerimiz yoktu" ifadelerini kullandı. Ebu Supyan "zamanı geldiğinde intikam alacaklarını" ifade ederek "savaş henüz bitmedi, devam edecek" dedi.

Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları grubu, bölgede Moro İslami Kurtuluş Cephesi ile Filipinler yönetimi arasındaki uzlaşı anlaşmasını reddederek savaşa devam etme kararı almıştı.

Birkaç yüz kişiden oluşan grup zaman içerisinde gücünü kaybetmeye başladı. Bazı grup üyeleri Moro İslami Kurtuluş Cephesi'ne, bazıları ise IŞİD'e katıldı.

Kagi Karialan ve yanındaki bir grup savaşçı halen diğer yapılara katılmamayı ve Filipinler yönetimine karşı savaşmayı sürdürüyordu.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.