Filistin Halk Kurtuluş Örgütü, Gazze'de konuşlanmaları halinde İngiliz güçlerini hedef alacağını açıkladı

Filistin Halk Kurtuluş Örgütü, Gazze'de konuşlanmaları halinde İngiliz güçlerini hedef alacağını açıkladı

İsrail Gazze'deki FHKC destekçilerini 7 Ekim saldırısına katılmakla suçluyor.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) İngiltere ve diğer ülkeleri Gazze Şeridi'nin topraklarında ya da kıyılarında kuvvet konuşlandırmamaları konusunda uyardı.

BBC Cumartesi günü, ABD tarafından inşa edilen geçici bir iskele aracılığıyla yardım sevkiyatına yardımcı olmak üzere İngiltere askerlerinin Gazze'de konuşlandırılabileceğini bildirmişti.

Marksist-Leninist grup Telegram üzerinden yaptığı açıklamada İngiliz birliklerinin "işgal güçleri olarak muamele göreceğini ve direniş için meşru hedefler olacağını" belirtti.

İngiliz hükümeti tarafından 1917'de yayınlanan bildiriye atıfta bulunulan açıklamada, "Halkımız, talihsiz Balfour Deklarasyonu'nu yayınladıktan sonra Siyonist varlığın kurulmasına büyük katkı sağlayan ve bugüne kadar işgali ve suçlarını desteklemeye devam eden İngiltere'nin Filistin halkına karşı işlediği büyük suçu unutmayacaktır" denildi.

Grup, yeni deniz koridoru üzerinden yardım sevkiyatına yardımcı olmak için asker konuşlandırılmasının gerekçesinin "kimseyi kandıramayacak bir yalan" olduğunu söyledi.

FHKC, “Bu kötü niyetli sömürgeci hedefler ve Siyonist varlığın güvenliğini korumak için askeri güçlerin sahada kalıcı olarak bulunmasının bir gerekçesidir" dedi.

"Filistin halkına yardım sağlamak isteyen herkes saldırganlığı durdurmak, kuşatmayı kırmak ve Gazze Şeridi'ndeki resmi geçişlerden Filistin yönetimi ve gözetimi altında yardım getirmek için baskı yapmalıdır."

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail 7 Ekim’den bu yana Gazze'de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 34.454 Filistinliyi katletti.

Sol görüşlüler tarafından 1967 yılında kurulan FHKC'nin askeri kanadı, Ebu Ali Mustafa Tugayları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına misilleme olarak 7 Ekim'den bu yana aralıklarla saldırılar düzenledi.

İsrail Gazze'deki FHKC destekçilerini 7 Ekim saldırısına katılmakla suçluyor.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.